Touroperatorul Agențiilor de Turism!

Hai si tu in comunitatea noastra:
GO UP
turcia holiday plan

Turcia

Destinația preferată de români

Turcia este țara care are o așezare geografică unică, întinzându-se atât în Europa cât și în Asia, având de-a lungul istoriei rol de pod cât și de barieră între cele două continente. Cultura sa vibrantă, bucătăria turcească și istoria vastă îi uimesc pe toți cei care se aventurează în Turcia, în timp ce peisajele sale – de la Marea Mediterană îmbibată de soare până la munții impunători și stepa aridă – sunt puncte culminante în sine. Indiferent dacă doriți să vizitați gloriile bizantine și otomane ale Istanbulului într-un city break, să leneviți pe plajă, să călătoriți prin istorie rătăcind prin ruine precum Efes, sau să vedeți unele dintre cele mai suprarealiste panorame din lume în Pamukkale și Cappadocia, această țară are atracții din belșug. Iată câteva dintre principalele motive pentru care Turcia ar trebui să fie următoarea dumneavoastră destinație.

Aya Sofia
Marea Moschee Hagia Sophia

Lăcașul a fost ca origine o biserică construită din ordinul împăratului Iustinian și a servit drept catedrală a Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol până în 1453, când a fost transformată în moschee.

Topkapi
Palatul Topkapi

Fostă reședință a sultanilor otomani timp de aproximativ de 400 de ani, este o atracție turistică majoră a orașului, alături de Hagia Sofia, fiind cel mai vizitat muzeu din țară. În anul 1985 a intrat în Patrimoniul mondial UNESCO.

EFES
Orașul antic Efes

Situat pe coasta de vest a Asiei Mici, la sud de Izmir. A fost întemeiat în secolul XI î.Hr. de coloniști ionieni, devenind în cursul timpului unul din cele mai dezvoltate centre religioase și comerciale.

pamukale
Terasele Pamukkale - Castelul de bumbac

Pe marginile teraselor de calcar curge un pârâiaș cu apa caldă, iar pe terase sunt mari acumulări de apă, formate din scurgerea pârâiașului pe ele. Pe lângă aceste terase se află și plajele Pamukkale.

Capadochia
Cappadocia

Cappadocia este un muzeu în aer liber care a fost martor și deține dovezi ale asirienilor, hitiților, romanilor, bizantinilor, creștinilor timpurii și multe altele. Zona este plină de orașe subterane înghețate în timp.

Sumela
Mănăstirea Sumela

Mănăstirea Sumela este o mănăstire ortodoxă greacă dedicată Fecioarei Maria situată la Karadağ în Munții Pontici, în districtul Maçka din provincia Trabzon.

Bine de știut

Fus orar
GMT+2. Nu exista ora de iarna.
Capitala
Ankara
Moneda locală
Lira turceasca
Condiții de călătorie
Cetatenii romani care calatoresc in Turcia in scop turistic nu au nevoie de viza. Pasaportul trebuie sa fie valabil minim 6 luni.
Limba oficială
Turca. In zonele turistice se utilizeaza limbile: engleza, germana si rusa.

Stațiunile din Turcia preferate de români:

Alanya
Bodrum
Kusadasi
Antalya
Didim
Marmaris
Belek
Kemer
Side